Skapa/ändra eller ta bort inlägg på hultsfred.se

You are here:
← Tillbaka

Logga in:

 1. Du loggar in med ditt kortnamn och vanliga lösenord viahultsfred.se/admin
 2. Du kommer då till startsidan. Du behöver inte bry dig om det som står där, utan kan klicka direkt på Inlägg i menyn till vänster. Under Inlägg ligger alla inlägg som finns på sidan idag i tidsordning.

Ändra i ett inlägg:

 1. Du kan söka efter ett visst inlägg i sökrutan längst upp till höger.
 2. När du hittat inlägget du vill ändra klickar du på det så att det öppnas. När du är inne i inlägget kan du ändra i texten och rubriken.
 3. När du är klar klickar du på knappen Uppdatera till höger. Då ändras inlägget.

Ta bort ett gammalt inlägg:

 1. Om du ska ta bort ett inlägg söker du efter inlägget i sökrutan.
 2. När du hittat inlägget du ska ta bort kan du klicka på inlägget så att det öppnas och klicka på röda texten ”Lägg i papperskorgen” till höger. Då försvinner inlägget från hemsidan.

Göra ett nytt inlägg:

 1. Vill du göra ett nytt inlägg klickar du på Inlägg till vänster. Sedan klickar du på ”Skapa nytt” (finns på två ställen)
 2. Du skriver din rubrik i Rubrikrutan och din text i textrutan.
 3. Du ska sedan välja var ditt inlägg ska synas genom att klicka i en kate-gori till höger. Genom att klicka på plussen hittar du fler underkategorier.
 4. Vill du lägga till en bild? Skrolla tills du kommer till Välj utvald bild och klicka på Lägg till bild och Lägg till bild.
 5. Du kommer då till Mediabiblioteket. Där kan du ladda upp dina bilder. Tänk på att döpa dem, och skriva en alt-text (en text som beskriver vad som händer på bilden) innan du lägger till bilden till inlägget. Du lägger till bilden genom att markera den och klicka på Välj.Tänk på att formatet på bilden ska vara i liggande och högupplöst.

 6. Du kan även lägga till till exempel länkar och filer till ditt inlägg genom Relaterad information, och klicka på det du vill lägga till.
 7. När du är klar med ditt inlägg klickar du på Publicera till höger. Då publiceras inlägget på webbplatsen.

 8. Vill du se hur det blev? Då kan du klicka på länken under rubriken i inlägget så ser du hur det ser ut på hemsidan.
 9. Klart! 😊 Du kan när som helst gå in och ändra i ditt inlägg.