Att tänka på som Teamägare

You are here:
← Tillbaka

Se till att INTE vara ensam ägare

Du blir själv ägare och bjuder in de du själv vill. Se till att det inte bara är du som är ägare, då blir Teamet inte lika sårbart om du skulle bli sjuk eller av någon anledning inte är tillgänglig.
Du kan bjuda in gäster till teamet när du behöver. Det är bara ägare som har möjlighet att bjuda in.

Tänk på: När du skapar ett Team åt någon annan, se till att du själv lämnar Teamet när du har lagt till den som ska vara ägare. Annars kanske du ser saker som du inte ska ha tillgång till.

Teamet tas automatiskt bort när det varit inaktivt 180 dagar

Efter 180 dagar av inaktivitet så behöver man aktivt förnya teamet för att det inte ska raderas. Ägarna får ett mejl när det är dags att förnya. Man förnyar direkt via knapp i mejlet, eller via Förnya direkt i Teams. Man får tre påminnelser via mejl innan teamet tas bort. Missar man att förnya så kan man återskapa Teamet inom 30 dagar via IT-support.
Ägare av gruppen har möjlighet att närsomhelst ta bort gruppen och allt innehåll i den.

Ange ett unikt teamnamn

Vissa har rättigheten att skapa egna Team. Tänk då på vilket namn du ger Teamet. Namnet måste vara unikt och bör innehålla en referens till vilken avdelning gruppen tillhör, t.ex. Ledningsgrupp – ÖSK istället för bara Ledningsgrupp. Vill du kunna skapa egna Team?

Planner och Onenote

För att arbeta effektivare i ett Team så finns det möjlighet att använda verktygen Planner och OneNote tillsammans med Teams. Tänk på att döpa Plannern till samma namn som Teamet så blir det lättare att hitta senare. En OneNote skapas automatiskt, men den måste läggas till som flik i Teamet manuellt.